WhatsApp App
met
ons!
Bel direct 06 5120 1299 Offerte aanvragen
✓ VCA-gecertificeerd✓ 10 jaar garantie✓ Snelle service✓ Allround dakwerk✓ Vakwerk gegarandeerd
Facebook

Mei – Dakisolatie onder de loep

Dakisolatie NU!

Over dakisolatie hebben we het al vaker gehad, maar het is zo'n 'hot item' dat we er nu eens wat dieper in duiken voor de mensen die nog geen (goede) dakisolatie hebben. En dat zijn er heel wat! Wij zijn aan de lopende band bezig om daken te renoveren en isoleren.


Waarom het dak isoleren, dakdekker?

Goeie vraag. Wist je dat 30% van de warmte in je woning of bedrijfspand via het dak ontsnapt als het dak niet geïsoleerd is? Even doordenken en je weet ook dat je op de lange duur heel wat energie en geld kan besparen met dakisolatie. In feite is isolatie (ook van muren en vloeren) de eerste slimme actie voor verduurzaming. En het effect? Een aangenaam woon- en werkklimaat in zomer en winter! Wij isoleren vooral daken van buitenaf, in combinatie met dakrenovatie. Je complete dak in één keer zo goed als nieuw én optimaal geïsoleerd. Wie wil dat nou niet?


Dakisolatie in soorten en maten

Voor dakisolatie van buitenaf zijn er diverse kunststof materialen, die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben. De isolatiewaarde, het gewicht, de hardheid, het milieu-(on)vriendelijke karakter, de dikte, het dak (plat of hellend): dat alles speelt een rol om te bepalen welk materiaal geschikt is voor jouw specifieke dak, wensen en budget. Dan kun je grofweg kiezen uit EPS, XPS, PUR, PIR en Resol. Duizelt het je? Wij hebben ons huiswerk gedaan en werken veel met PIR-isolatieplaten van diverse diktes: prima isolatie, duurzame kwaliteit, makkelijk te verwerken.


Tip

Zelf doen, die dakisolatie? Dat kan, maar als je een professionele dakdekker inschakelt, weet je zeker dat het snel én goed gebeurt en kun je (onder voorwaarden) ook nog subsidie krijgen. Dus doe-het-zelver, ga lekker op de bank zitten en bel ons!